STK414_AI_CHATBOT_E

Dezvoltatorii pot acum accesa API-ul pentru cea mai recentă versiune a modelului de text-imagini al Stability AI.

Următoarea generație a modelului AI text-imagini Stable Diffusion este încă în prezentare, dar Stability AI o face disponibilă unor dezvoltatori prin intermediul unui API și a unei noi platforme de creație de conținut. Stability AI afirmă că dezvoltatorii pot accesa acum Stable Diffusion 3 prin Platforma pentru Dezvoltatori.

Stability AI spune că lucrează cu platforma API Fireworks AI pentru companiile care doresc să folosească ambele modele. De asemenea, are în plan să găzduiască greutățile modelului său pe propriile servere prin intermediul unei aderări la Stability AI „în viitorul apropiat”.

Compania a lansat Stable Diffusion 3 în februarie pentru un număr mic de dezvoltatori într-o versiune de prezentare. Stability AI afirmă că Stable Diffusion 3 este „egal sau depășește” alte generatoare de text-imagini, precum DALL-E 3 de la OpenAI și Midjourney v6, în „tipografie și respectarea comenzii”. Modelul utilizează o arhitectură numită Multimodal Diffusion Transformer, care ar trebui să îmbunătățească înțelegerea textului și ortografia.

Stability AI a anunțat, de asemenea, o nouă platformă pentru crearea de conținut numită Stable Assistant Beta, unde Stable Diffusion 3 și alte modele vor fi disponibile. Compania spune că Stable Assistant Beta „este un chatbot prietenos” unde abonații plătitori pot accesa cele mai recente modele pentru a genera imagini, a scrie conținut sau pentru a ajuta la potrivirea fotografiilor cu textul prin intermediul conversației. Stable Assistant Beta nu este încă deschis publicului, dar compania a invitat un număr mic de utilizatori să încerce o versiune de acces timpuriu.

Cu toate că sunt disponibile prin API și Stable Assistant Beta, Stability AI spune că ambele modele Stable Diffusion 3 rămân în prezentare și nu sunt încă disponibile publicului larg. Compania afirmă că a extins accesul la modele pentru a colabora cu comunitatea sa pentru a le îmbunătăți, dar „a luat și continuă să ia măsuri rezonabile pentru a preveni utilizarea necorespunzătoare a Stable Diffusion 3 de către actorii rău intenționați.”